Meldpunt vergif
 

Meldpunt Vergif Langs De Weg. Wat is dat?

Vergif langs de weg, met als doel honden, katten en andere dieren te doden, ..., het is jammer genoeg meer en meer aanwezig in onze maatschappij.

Met dit meldpunt proberen wij de plaatsen waar vergif langs de weg ligt in kaart te brengen, het op te ruimen, en de daders tot inzien te brengen dat dit echt niet kan.

Verder vind je hier ondersteuning voor slachtoffers van vergiftigde honden, door ze een stem te geven via een blog, én een forum waar slachtoffers steun kunnen vinden bij elkaar.

Hoe gaan we te werk?

Eens U een melding van vergif langs de weg doet, krijgt één van onze vrijwilligers (die van wacht is) een sms. Die stuurt dan één van onze vrijwilligers (uit de buurt van de melding) op pad om het 'vergif' op te ruimen en een bord te plaatsen om de hondenbaasjes te laten weten dat dat een potentieel gevaarlijke buurt is en dat ze extra moeten opletten tijdens het uitlaten van hun hond.

Verder brengen wij de locale politie op de hoogte (indien U dat zelf nog niet gedaan heeft), die dan de nodige stappen kan zetten.

Hoe kan U helpen?

U kan ons (en alle hondenliefhebbers) helpen door een melding te doen van vergif langs de weg.

LET OP: Als je hond er van gegeten heeft ga je éérst en zo snel als mogelijk naar de dierenarts. Je neemt best een staaltje van het 'vergif' mee (je hebt toch altijd hondenpoepzakjes bij) zodat de dierenarts weet waarover het gaat. De melding kan steeds later of door de dierenarts zelf gedaan worden. Indien je zelf de politie wenst in te lichten doe dat dan via de lokale politie en NIET via de noodnummers 101 of 112.

Indien mogelijk maak je een foto van het vergif en van de plaats waar het ligt, zodat we die kunnen meegeven aan de teams en doorgeven aan de locale politie.

Probeer ook zo precies mogelijk te omschrijven waar je het vergif aantrof (straatnaam, andere herkenbare locatie, ...)

Gelieve bij elke melding je eigen gegevens door te geven, DEZE WORDEN NIET OPENBAAR GEMAAKT, zodat we je indien nodig kunnen contacteren.

Bent U slachtoffer (is uw hond vergiftigd)?

Voor morele en logistieke steun kan U op ons rekenen.

Zo is er de mogelijkheid uw verhaal te vertellen via een blog en kan U met lotgenoten praten in ons forum.

Wenst U echter klacht in te dienen tegen onbekenden (de persoon die het vergif geplaatst heeft), diet U dat te doen via de dierenarts en/of de lokale politie. (Let op: daar hangt een kostenplaatje aan vast voor het labo en eventueel andere onderzoeken.)

website meldpunt vergif 

klik hier

 

26220002 10210528533266715 87729152121513650 n
 

Contact

Bel ons
0477/80.30.24
Terrein
Oyenburgstraat 1850 Grimbergen
e-mail
info@deparelsvanbrabantgrimbergen.be